Израелски въздушни удари превърнаха древния ливански град Тир в призрачен град.

...
Израелски въздушни удари превърнаха древния ливански град Тир в призрачен град.
Коментари Харесай

Израелски удари превърнаха древния Тир в призрачен град

Израелски въздушни удари превърнаха древния ливански град Тир в нереален град . Кметът на Тир, Хасан Дабук, заяви, че единствено една четвърт от жителите на града са останали , а хората се опасяват да ни ги застигне ориста на превърнатата в руини линия Газа, предава " Ройтерс ".

Въпреки предизвестията, част от жителите на Тир вземат решение да останат. Сред тях е 49-годишният нефролог Ваел Мруех, който управлява една от дребното работещи лечебни заведения в Южен Ливан. Мруех, който изпраща фамилията си на север за сигурност, остава, с цел да лекува пациентите в болничното заведение.

През последните дни Израел ускори ударите си по лечебни заведения и медицински заведения в Ливан, унищожавайки 13 лечебни заведения и над 100 здравни обекти . Световната здравна организация оповестява, че над 100 медици и спасители са починали в района през последната година.

Ливанските управляващи настояват, че ударите на Израел са ориентирани към деморализиране на популацията, само че хора като Мруех имат вяра, че тяхната отговорност и работа са форма на опозиция против насилието.

Над 2,500 души са починали, а 1,2 милиона са били принудени да изоставен домовете си, съгласно ливанските управляващи.
 Блинкън: Съединени американски щати не желаят дълга военна акция в Ливан
Блинкън: Съединени американски щати не желаят дълга военна акция в Ливан

Държавният секретар на Съединени американски щати беседва с премиера на Катар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР